Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pro Sorkkalan seutu ry

Tunnus

Pentti Kuusjärvi suunnitteli hallituksen pyynnöstä yhdistyksellemme oman tunnuksen eli logon. Oma tunnus on uudelle yhdistykselle ja sen jäsenille tärkeä yhteisöllisyyden ja oman identiteetin osoitus. Suunnittelun hän teki talkootyönä ja luovutti sitten tunnuksen käyttöoikeudet yhdistykselle. Sen käyttäminen muihin kuin Pro Sorkkalan seutu ry:n tarkoituksiin on siten sallittua vain yhdistyksen suostumuksella.

Pentti kuvaa suunnittelutyötä ja sen tuloksena syntynyttä vaakunatunnusta seuraavasti:

"Saadessani Pro Sorkkalan Seutu ry:n hallitukselta toivomuksen suunnitella yhdistykselle oman "logon", tuntui luontevalta ottaa suunnittelun lähtökohdaksi Pirkkalan ja Pirkanmaan vaakuna. Halusin käyttää siinä samaa muotokieltä ja värimaailmaa. Kylämmehän on vahvasti osa Pirkkalaa ja Pirkanmaata.

Tyylittelin tunnuksen punaisen yläosan, häpeilemättömästi, viittaamaan Sorkkala-nimeen. Seudun nimistössähän vilisee viittauksia "sikamaisiin" termeihin johtuen historiassa kulkeneesta legendasta kylämme synnystä. Sorkkala, Sikala, Sikojoki, Sikojärvi, Sionkylä...

Hopeanharmaalla alaosalla kuvasin siluettimaisesti kylämme taloja ja peltomaisemaa.

Vanhalla riukuaidalla haluan viitata kylämme pitkään, aina 1400-luvulta peräisin olevaan historiaan ja yhteisöllisyyteen, joka elää voimallisesti arjessamme edelleenkin.

Riukuaidassa on keskellä portti eli veräjä. Halusin kuvata sen avoimena, kutsuvana. Ihmisten tulla ja mennä. Se on kohtauspaikka, mahdollisuus...

Tätä ajattelin tehdessäni".

Pentti Kuusjärvi